Ga naar de inhoud

Red Dragons in de European League

Programma/resultaten
België Slovakije 3-2
België Turkije 1-3
Letland België 3-1
België Letland 1-3
Turkije België 3-1
Slovakije België 3-1
Stand in poule A
  +/- ptn
1. Turkije 5-0 15
2. Letland 3-2 10
3. Slovakije 1-4 6
4. BELGIË 1-4 2

De groepswinnaar is zeker van de halve finales, de nummer 2 maakt ook nog kans. De finalisten van de European League plaatsen zich voor de Challenge Cup, waar 1 ticket voor de prestigieuze Nations League op het spel staat.

Bondscoach Red Dragons: "Dit oogt mooi op korte en lange termijn"

 ma 27 mei 2019 19:36
Brecht Van Kerckhove
Brecht Van Kerckhove

De Red Dragons zetten gisteren tegen Slovakije in de European League volleybal een scheve situatie nog recht met winst in de tiebreak. Brecht Van Kerckhove was trots op zijn jonge groep.

Na een dramatische start konden de jonge Red Dragons Brecht Van Kerckhove toch een zege schenken bij zijn debuut als bondscoach. "Daar was ik niet mee bezig", zegt Van Kerckhove aan Marc Willems. "Maar een zege doet altijd deugd en zeker met deze jonge groep."

 

België moest meteen achtervolgen tegen Slovakije. "Ik ben niet tevreden over de manier waarop we gestart zijn. De jongens weten dat ook. Ik heb er wel begrip voor, want op drie spelers na heeft deze groep geen internationale ervaring."

 

"Gelukkig zijn we rustig gebleven en hebben we ons gehouden aan onze afspraken. Daar ben ik wel trots op. We hebben aan iedereen getoond dat deze jonge groep best wel wat talent heeft. Dat oogt mooi op korte en ook op lange termijn."

 

Enkele invallers keerden het tij voor België. "Berre Peters bracht rust wanneer het nodig was, Seppe Van Hoyweghen bracht lef en dan is Lou Kindt helemaal ontbolsterd. Dat is mooi om te zien."

 

Van Kerckhove werkt met een groep jonge Red Dragons de European League af. "Deze wedstrijd zal wellicht kenmerkend zijn voor het zomerseizoen met deze jonge groep: met vallen en opstaan beter worden en leren uit onze fouten. Dan zijn we de goeie weg op."

"Getoond dat deze groep best wel talent heeft"

Uitblinker Lou Kindt: "Jonge maar dynamische groep"