• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bossaerts trainde bij City met nieuwe RSCA-coach: "Davies staat dicht bij spelers"

  Mathias Bossaerts

  Mathias Bossaerts speelde 2 jaar onder Simon Davies bij Manchester City.

  Sinds zaterdag kennen we de nieuwe coach van Anderlecht. Simon Davies zal er volgend seizoen samen met Vincent Kompany de trainingen leiden. Mathias Bossaerts, vandaag actief bij NEC Nijmegen, speelde bij de beloften van Manchester City twee jaar lang onder Davies: “Hij stond voor mooi, aanvallend voetbal.”

  Sinds de aankondiging dat Vincent Kompany volgend seizoen terugkeert naar Anderlecht als speler-coach is er hevig gespeculeerd over de invulling van de sportieve staf.

   

  Daar is zaterdag meer duidelijkheid over gekomen. Simon Davies, die bij City hoofd van de jeugdacademie was en er ook assistent-trainer van Patrick Vieira was bij de U23, zal als hoofdcoach bij Anderlecht Vincent Kompany ondersteunen.

  "Hij is iemand die dicht bij zijn spelers staat"

  Mathias Bossaerts trainde bij de beloften van Manchester City twee jaar lang onder Simon Davies. Hij kent de Welshman dus goed. 

   

  “Simon Davies is iemand die dicht bij zijn spelers staat en er ook een goede band mee heeft. Dat vond ik toen zelf belangrijk. Al kan Davies best ook streng zijn wanneer het nodig is.”

   

  “We speelden destijds een beetje volgens de filosofie van Pep Guardiola, die toen zelfs nog geen hoofdtrainer bij City was. Guardiola was op dat moment nog trainer in Duitsland, bij Bayern München."

   

  "Maar zo speelden we dus wel onder Vieira en Davies. Dat wil zeggen: opbouw van achteruit, veel positiespel, veel balbezit … Mooi, aanvallend voetbal, laten we het zo zeggen.”

  "Voor attractief voetbal heb je juiste spelers nodig"

  De supporters snakken in Brussel al jaren naar voetbal volgens de vertrouwde huisstijl. Dat Davies een attractieve voetbalfilosofie hanteert, zullen ze in Anderlecht dan ook graag horen. Al plaatst Bossaerts daar een kanttekening bij.

   

  “Volgens zo’n filosofie spelen, dat is één ding, maar je hebt daar ook de juiste spelers voor nodig. Dat hij ook veel met de jeugd heeft gewerkt zal ook wel een pluspunt zijn. Al wordt het afwachten hoe zich dat bij Anderlecht allemaal zal ontwikkelen”, zegt Bossaerts.

   

  Hoe de rolverdeling precies zal zijn volgend jaar is nog niet volledig duidelijk. Maar dat Kompany met Davies een jaknikker meegenomen heeft, betwijfelt Bossaerts ten zeerste. 

   

  "Ik denk dat Vinny en Simon min of meer op dezelfde lijn zitten. Ze kennen elkaar al langer natuurlijk. Maar Kompany zal Davies niet enkel meebrengen naar Brussel omdat ze goed overeenkomen. Ze zullen op dezelfde manier over voetbal denken en Vinny zal heel wat van hem verwachten.”