• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Transferkoorts bij Antwerp? "We vrezen geen leegloop na topjaar"

  Antwerp mag volgend seizoen Europa in.

  Antwerp verzekerde zich gisteren van Europees voetbal, maar stamnummer 1 zal dat Europese verhaal misschien wel zonder enkele sterkhouders moeten schrijven. Onder meer Dieumerci Mbokani lijkt op een vertrek aan te sturen. Sportief adviseur Sven Jacques predikt rust: "Op dit moment hebben we van geen enkele club een concreet voorstel gekregen." 

  "Mbokani? Op zijn leeftijd speelt er meer dan alleen het gevoel"

  Antwerp won gisteren de laatste match van het seizoen tegen Charleroi. Doelpuntenmaker Dieumerci Mbokani kondigde na de match zijn afscheid aan en hij is niet de enige die volgend seizoen weleens een ander shirt zou kunnen aantrekken.

   

  "We kennen Dieu (Mbokani) heel goed en weten wat op zijn lever ligt, maar het is meer het gevoel van het moment", legt sportief raadgever Sven Jacques uit aan Sporza.

   

  "De kans dat hij blijft is even groot als de kans dat hij vertrekt. Die uitspraak verandert daar niet veel aan."

   

  "Ik denk dat hij hier wel tevreden is met de ploeg, de supporters, de staf… Hij is sowieso gecharmeerd door de club, maar op zijn leeftijd (33) speelt er meer mee dan alleen het gevoel."

  "Nog van geen enkele club een concreet voorstel gekregen"

  Ook doelman Sinan Bolat wordt gelinkt aan een transfer. Zal er de komende maanden een carrousel op gang komen? "Er zijn 4 spelers einde contract, onder wie Van Damme, Owusu en Mbokani, en 7 spelers die in het laatste jaar van hun contract komen."

   

  "Dan wordt er gespeculeerd over een verlenging of een mogelijke verkoop. Maar op dit moment hebben we van geen enkele club een concreet voorstel gekregen."

   

  "We zijn ook nog maar eind mei. Er gebeuren heel weinig transfers eind mei. We vrezen geen leegloop van de ploeg na een topjaar, zoals dat bij Genk wel het geval is. Er zal wel een noodzakelijke vernieuwing plaatsvinden met de bedoeling om nog te versterken."

  "We gaan ervan uit dat Bölöni volgend seizoen nog op de bank zit bij ons"

  Ook trainer Laszlo Bölöni zou op belangstelling kunnen rekenen. "Wat hij gedaan heeft, is gewoon top. Er zullen wel mensen tegen hem zijn, maar zijn werk is super. Hij heeft nog een jaar contract en we gaan ervan uit dat hij volgend jaar nog op de bank zit bij ons." 

  "De kern moet breder worden"

  Antwerp mag zich komende zomer proberen te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Moet de kern versterkt worden voor een verblijf in Europa? "Eerst en vooral moet de kern breder worden", zegt Sven Jacques.

   

  "Op een aantal posities moeten we kwalitatief versterking zoeken, maar op dat vlak zit het redelijk goed. We zijn niet genoodzaakt om snel 4 of 5 transfers te doen. We kunnen dit stapsgewijs doen.”

   

  "Het zal ongetwijfeld een evenwicht zijn van nieuwe namen en bekende namen. In ons eerste jaar hebben we 27 spelers aangetrokken, maar dit seizoen was er een mooi evenwicht. Spelers zoals Buta en Jukleröd waren nieuwe namen bijvoorbeeld. Dat evenwicht zal volgend seizoen niet anders zijn."