• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wout Wijsmans: "Beachvolleybal toegankelijk maken voor iedereen"

  " "

  Wout Wijsmans is de nieuwe coördinator beachvolleybal.

  Elk jaar stijgt de populariteit van het beachvolleybal. Toch kan die sport nog een duwtje in de rug gebruiken en daar moet Wout Wijsmans voor zorgen als de nieuwe "coördinator beachvolleybal". "Met meer structuur meer jeugd aan het spelen krijgen", dat is zijn eerste opdracht.

  Speler Dries Koekelkoren noemt de komst van Wijsmans "een goeie zaak, want er is veel werk op structureel vlak. En met zijn netwerk zal hij de sport nog meer op de kaart kunnen zetten". Maar met beachvolleybal als topsport zal Wijsmans zich in eerste instantie níet bezighouden.

   

  Wijsmans: "Die link met topsport zal er op termijn wel komen. Maar natuurlijk, als Dries Koekelkoren en Tom Van Walle de Spelen halen, is dat ook in mijn voordeel. Ik werk nauw met hen en met hun trainer samen en dat is belangrijk. Hoe beter zij het doen, hoe beter voor het beachvolley en voor mij."

   

  Wijsmans wil de sport voor iedereen toegankelijk maken. Belangrijk daarbij is zorgen voor een betere opleiding voor trainers en meer jeugd naar het zand lokken. "Van mei tot augustus liggen de meeste (ploeg)sporten stil, die maanden moeten we gebruiken voor beachvolley", legt Wijsmans uit.

   

  De ex-speler blijft intussen ook in het zaalvolleybal actief als extern adviseur. En hij komt ook nog eens terug op de strubbelingen tussen bond en Liga. Beluister hieronder het volledige interview.