• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Barcelona-voorzitter steunt Valverde: "Dit was niet de schuld van de trainer"

  Barcelona heeft nog vertrouwen in trainer Ernesto Valverde. Na de nederlaag in de finale van de Copa del Rey kreeg hij steun van voorzitter Josep Maria Bartomeu. "Dit seizoen was geen mislukking, maar het was ook niet uitzonderlijk."

  Barcelona haalde dit seizoen wel de landstitel binnen, maar in de Champions League was er de pijnlijke uitschakeling tegen Liverpool en gisterenavond lukte het niet om de Copa del Rey voor het vijfde jaar op een rij te winnen. Er werden dan ook steeds meer vraagtekens geplaatst bij de positie van trainer Valverde. 

   

  "Een maand geleden vierden we de titel en waren we klaar om de treble te pakken. Dat is niet gelukt, maar ik voel me goed en wil blijven", zei Valverde zelf na de wedstrijd. "Ik weet dat het zwaar is voor een trainer om met deze club te verliezen. Je hebt een grote verantwoordelijkheid. Soms lukt het niet en moet je dat ook toegeven. Dat doe ik."

   

  Valverde heeft nog een contract van een jaar en zijn voorzitter stelde hem ook meteen gerust. "Hij heeft zijn contract. Hij is de trainer", zei Bartomeu. "Deze nederlaag was niet de schuld van de trainer. We hadden veel kansen, maar de bal wou er niet in."

   

  "Ik zou niet zeggen dat dit een mislukt seizoen was, maar een fantastisch seizoen was het ook niet. We willen elk jaar alles winnen. Uiteindelijk verliezen we dit jaar twee matchen, op Anfield en vandaag. Daardoor lopen we twee prijzen mis."