• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kawhi Leonard gidst Toronto naar eerste NBA-finale in clubgeschiedenis

  De Toronto Raptors hebben zich geplaatst voor de NBA-finale. Kawhi Leonard was zoals vaak de sterkhouder bij de Canadezen. In de finale neemt het team het op tegen de Golden State Warriors.

  De Toronto Raptors stonden in de finale van de Eastern Conference tegenover Milwaukee. Door met 100-94 te winnin kwam Toronto op een onoverbrugbare 4-2-voorsprong. 

   

  Kawhi Leonard was de sterkhouder. Hij maakte in de Scotiabank Arena 27 punten en plukte 17 rebounds. Ook Kyle Lowry (17 ptn, 8 ass) en Pascal Siakam (18 ptn) vonden vlot de weg naar de korf. Bij de Bucks, de sterkste ploeg uit de reguliere competitie, tekende vedette Giannis Antetokounmpo voor 21 punten en 11 rebounds.

   

  Het is de eerste keer in de clubgeschiedenis dat de Raptors zich kunnen plaatsen voor de eindstrijd in de NBA. De tegenstander wordt tweevoudig titelverdediger Golden State. Toronto heeft in de eerste twee finalewedstrijden (op 30 mei en 2 juni) het thuisvoordeel. Wie het eerst vier keer wint, is kampioen.

  De hoogtepunten uit de match

  Kawhi Leonard was de uitblinker