• home
 • video
 • pas verschenen

  Pechvogel Roglic: "Ik ging een beetje te snel een bocht in en viel"

  Primoz Roglic verloor zondag kostbare tijd.

  Primoz Roglic verloor zondag kostbare tijd.

  Primoz Roglic heeft zondag een rotdag beleefd tijdens de 15e rit in de Giro. De Sloveen wisselde van fiets met een ploegmaat toen zijn ploegleider een plasje maakte, kon een aanval van zijn opponenten niet beantwoorden en kwam ten val. De renner van Jumbo-Visma verloor zo 40 seconden op zijn concurrenten.

  Na afloop relativeerde Primoz Roglic wel zijn baaldag. "Het was niet mijn beste dag, maar ook niet mijn slechtste. Gezien alle pech kan ik leven met de uitkomst van deze etappe", vertelde Roglic, die tweede is in de stand op 47 seconden van leider Richard Carapaz.

   

  Roglic moest in de aanloop naar de laatste helling van de dag na een fietswissel verder op de fiets van ploegmaat Antwan Tolhoek, want zijn ploegleiderswagen stond dus aan de kant voor een plaspauze. "Mijn shifter was kapot, dus werkte mijn voorversnelling niet meer. Rijden op de fiets van iemand anders is toch altijd anders dan op die van jezelf."

   

  Daarna viel de Sloveen nog in de afdaling. "Nibali en Carapaz waren vandaag heel sterk. Het was een goeie aanval, maar zover waren ze niet voorop op de top van de klim. Ik voelde me zelf ook nog goed. Maar in de afdaling nam ik iets te veel risico's. Ik ging een beetje te snel een bocht in en viel."

   

  De lichamelijke averij leek wel mee te vallen. "Ik bloed het meest aan mijn gezicht, maar gelukkig hoef ik daar niet mee op de pedalen duwen. We hebben nog een lange weg te gaan. Er kan nog van alles gebeuren, maar ik ga eerst genieten van de rustdag en dan zien we wel."

  Ploegmaat Tolhoek: "Roglic kraak je niet zomaar"