• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voorzitter Bayern München: "Boateng zoekt best nieuwe club"

  Jerome Boateng werd 7 keer landskampioen met Bayern München.

  Jerome Boateng heeft het advies gekregen om op zoek te gaan naar een nieuwe club. Bij Bayern is Boateng niet meer zeker van een basisplaats en voorzitter Uli Hoeness duwt zijn verdediger naar de uitgang.

  Boateng is op een zijspoor beland bij Bayern München. De 30-jarige verdediger is zijn plaats bij de Rekordmeister kwijt aan de 23-jarige Niklas Süle. "Het lijkt alsof hij zijn plaats hier niet meer heeft. Als vriend zou ik hem aanraden om een nieuwe club te zoeken", zegt voorzitter van Bayern Uli Hoeness. 

   

  "Jerome heeft een nieuwe uitdaging nodig in het voetbal. Hij lijkt hier niet gelukkig meer." Boateng zat tijdens de finale van de Duitse beker op de bank en kwam daar niet van af. Bayern won de wedstrijd tegen RB Leipzig met 3-0. Na afloop ging Boateng rechtstreeks richting kleedkamer en ging niet vieren met zijn collega's.

  Boateng won heel wat prijzen bij Bayern

  Prijs Aantal
  Duits Landskampioen 7x
  Duitse Beker (DFB Pokal) 4x
  Duitse Supercup 4x
  Champions League
  1x
  UEFA Supercup 1x