• home
 • video
 • pas verschenen

  Alexandre Geniez slaat dubbelslag in de Tour de l'Ain

  Alexandre Geniez (archieffoto) was de sterkste in de tweede etappe.

  Alexandre Geniez (archieffoto) was de sterkste in de tweede etappe.

  Alexandre Geniez is de nieuwe leider in de Tour de l'Ain. De Fransman van AG2R was de sterkste in de tweede rit en reed Stefan Bissegger uit de leiderstrui.

  De amper 20-jarige Stefan Bissegger had zich vrijdag laten opmerken door de massasprint van de 1e etappe te winnen, maar bleek nog wat groen achter de oren in de pittige 2e rit.

   

  Een groepje van 6 renners, met onder meer de nummer 2 van Roubaix Nils Politt, reed al vroeg in de wedstrijd weg van het peloton. Voor Politt ging het voorin niet snel genoeg en de Duitser koos samen met Alexis Gougeard het hazenpad.

   

  Op minder dan 50 km van de streep barste de koers open op een klim. Pinot stoof weg uit het peloton en reed in één trek naar de kopgroep, die op dat moment uit 6 renners bestond na een geslaagde tegenaanval eerder in de koers.

   

  In het zog van Pinot konden nog enkele renners de aansluiting maken, onder wie Alexandre Geniez. De Fransman glipte samen met Thibaut Pinot, Mathias Frank en Artjom Nytsj weg op de slotklim en toonde zich het sterkst in een sprintje met zijn vieren. In de stand heeft Geniez 4 seconden bonus op Pinot. Zondag staat de slotrit op het programma.