• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kompany neemt Simon Davies mee naar Anderlecht als hoofdcoach

  De Welshman Simon Davies is de nieuwe trainer van RSC Anderlecht. Hij moet speler-trainer Vincent Kompany bijstaan en zette zijn krabbel onder een contract tot medio 2022.

  De 45-jarige Simon Davies komt over van Manchester City, waar hij de leiding had over de jeugdacademie. In het zog van Kompany maakt hij nu ook de overstap naar Anderlecht.

   

  "Wanneer Vinnie (Kompany) me vroeg om met hem naar Anderlecht te komen, heb ik niet getwijfeld", zegt Davies, een ex-speler van Manchester United. "We beginnen aan een prachtig project: Anderlecht terugbrengen naar waar het hoort en dat met speciale aandacht voor de ontwikkeling van jonge getalenteerde spelers."

   

  Algemeen directeur Michael Verschueren is tevreden met de nieuwe hoofdcoach. "We hebben Davies ingehaald op aanraden van Vincent Kompany. Ze werkten al een tijdje samen en willen het succesverhaal van Manchester City meebrengen naar Anderlecht", zegt Verschueren.

   

  Davies neemt het dirigeerstokje over van Karim Belhocine, die overnam van de ontslagen Fred Rutten.

   

  Naast de komst van Davies maakte Anderlecht ook bekend dat assistenten Karim Belhocine, Jonas De Roeck en Pär Zetterberg en keeperstrainer Max de Jong allen op post blijven volgend seizoen. Floribert Ngalula vervolledigt de trainersstaf.