• home
 • video
 • pas verschenen

  Longo Borghini pakt op de valreep de eindwinst in Emakumeen Bira

  Amanda Spratt, Elisa Longo Borghini en Soraya Paladin.

  Het eindpodium: Amanda Spratt, Elisa Longo Borghini en Soraya Paladin.

  Elisa Longo Borghini heeft in de slotrit van de Emakumeen Bira haar slag geslagen. De Italiaanse van Trek-Segafredo won de slotrit en schreef meteen ook de WorldTour-rittenkoers in het Baskenland op haar naam.

  In een zware etappe in en rond Oñati greep Longo Borghini haar kans. Ze won de rit met enkele seconden voorsprong op Christine Majerus en Tayler Wiles. Dankzij de bonificatieseconden reed ze de Australische Amanda Spratt nog uit de leiderstrui.

   

  Spratt, vorig jaar de beste in de Baskische rittenkoers, had in de eindstand 2 seconden achterstand op Longo Borghini. Eerder deze week had Jolien D'hoore de eerste etappe gewonnen in een massasprint.

  Eindstand

  1. Elisa Longo Borghini (Ita) in 12u21'41"

  2. Amanda Spratt (Aus) op 2"

  3. Soraya Paladin (Ita) - 7"

  4. Tayler Wiles (VS) - 14"

  5. Mavi Garcia (Spa) - 34"

  6. Annemiek van Vleuten (Ned) - 36"