• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jeugdwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax gestaakt na charge Ajax-fans

  Er werd net een confrontatie in de tribune vermeden.

  De kampioenenmatch tussen de U19 van Ajax en Feyenoord is gestaakt na rellen tussen toeschouwers. Fanatieke Ajax-fans voerden een charge uit richting familieleden van de spelers van Feyenoord.

  Na een grote kans voor Feyenoord gingen de poppetjes aan het dansen op het jeugdcomplex van Ajax, de Toekomst. Enkele heethoofden probeerden tot bij de familieleden, onder wie kinderen, van de Feyenoord-spelers te geraken.

   

  Stewards en de coaches van beide elftallen, Dirk Kuyt (Feyenoord) en Johnny Heitinga (Ajax), sprongen in de bres om de gemoederen te bedaren. Dat lukte uiteindelijk, maar de wedstrijd werd definitief gestaakt. De stand was nog 0-0, Feyenoord had aan een gelijkspel genoeg voor de titel.