• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ferrari verknoeit kansen van Leclerc met blunder: "Een fout gemaakt"

  Charles Leclerc wordt de garage in geduwd door zijn team.

  Ferrari heeft er een boeltje van gemaakt in de kwalificaties van de meest prestigieuze GP van het seizoen. Lokale held Charles Leclerc was het slachtoffer en maakt geen kans meer op de zege in de GP van Monaco.

  Tijdens Q1 kreeg Charles Leclerc te horen dat hij geen nieuwe snelle ronde moest neerzetten. Ferrari ging ervan uit dat zijn tijd goed genoeg was om door te stoten, maar niets bleek minder waar. Het was uiteindelijk ploegmaat Sebastian Vettel die ironisch genoeg Leclerc uit de top 15 duwde.

   

  "We beleven niet de beste dag", trapte teambaas Mattia Binotto een open deur in. "We hebben een fout gemaakt in onze berekeningen. We dachten dat we een setje banden konden uitsparen." Leclerc moest toekijken in de pits hoe Vettel hem naar plaats 16 op de grid verbande.

   

  "Vandaag namen we wat meer risico's om zo Mercedes het vuur aan de schenen te kunnen leggen. In een achtervolging moet je soms risico's nemen. We hebben de juiste mensen en de juiste procedures, maar we moeten kijken wat er anders moet in de toekomst." Ferrari ligt al het hele jaar onder vuur voor zijn tactische blunders.

  Leclerc: "Ik eis een verklaring"

  Charles Leclerc moest op zijn tanden bijten en verliet de paddock nog voor het einde van de kwalificaties. "Dit is een enorme ontgoocheling, maar dit doet extra pijn omdat het op mijn thuiscircuit is en op een circuit waarbij het moeilijk inhalen is", zei de 21-jarige Ferrari-rijder.

   

  "We hadden nog een snelle ronde moeten rijden. Ik had genoeg benzine voor nog enkele ronden. Ik begreep helemaal niet waarom ik in de pits moest blijven. Dit zijn fouten die we niet mogen maken. Ik eis een verklaring."

  Charles Leclerc verlaat de paddock na zijn uitschakeling.