• home
 • video
 • pas verschenen

  "Roland Garros heeft nu de mooiste tennisbaan ter wereld"

  Court Simonne-Mathieu

  Court Simonne-Mathieu

  Er lijkt wel een nieuwe wind te waaien langs de Boulevard d'Auteuil in Parijs. Met de nieuwe Court Central én het prachtige nieuwe stadion in de "Jardin des Serres d’auteuil" krijgt Roland Garros een nieuw elan, vindt Dirk Gerlo.

  Ik ben in 1988 voor het eerst naar Roland Garros gekomen. De 6-0, 6-0 overwinning van Steffi Graf tegen de Russin Natasja Zvereva is altijd blijven kleven in een ver hoekje van mijn geheugen. Wat was me dat, een finale die klaar was in 34 minuten.

   

  De jaren vlogen voorbij en elke keer opnieuw verbaasde ik me over de stilstand van Roland Garros tegenover de andere grandslamtoernooien. Vooral miserie met de stad en met buurtbewoners over de uitbreidingsplannen deden de Franse grandeur verbleken.

   

  Maar bijna vanuit het niets is alles plots in een stroomversnelling geraakt. In minder dan een jaar is een prachtige nieuwe Court Philippe Chatrier gebouwd. Volgend jaar zal er ook onder dak en (wellicht) 's avonds getennist kunnen worden.

   

  En de prijs voor de mooiste tennisbaan ter wereld mag nu ook aan Roland Garros uitgereikt worden. In de serres van Auteuil is de Court Simonne-Mathieu met 5.000 zitjes letterlijk en figuurlijk ingeplant tussen duizenden soorten bloemen en planten van over de hele wereld uniek. David Goffin mag zondag op die prachtige baan zijn match in de eerste ronde tegen Berankis afwerken. 

  De hergeboorte van Court Philippe Chatrier

  Wat mogen we van de Belgen verwachten?

  • Elise Mertens moet mikken op de tweede week, een achtste finale zoals vorig jaar.
  • Kirsten Flipkens mag ons verrassen, maar gravel is gewoon haar ding niet.
  • Alison Van Uytvanck weet dat ze deze ondergrond beheerst, maar met een mogelijke tweede ronde tegen Sloane Stephens heeft ze het niet getroffen.
  • David Goffin moet streven naar meer regelmaat en zo een derde ronde tegen Rafael Nadal.
  • Qualifier Kimmer Coppejans weet dat één match winnen op de hoofdtabel beloond wordt met de match van zijn leven, tegen Nadal.

  Dirk Gerlo