Ga naar de inhoud

Colombiaans team trekt zich terug uit wielersport na dopinggevallen

 za 25 mei 2019 08:55
De roze shirts van Manzana-Postobon verdwijnen uit het peloton.
De roze shirts van Manzana-Postobon verdwijnen uit het peloton.

Zoek niet meer naar de roze shirts van Manzana-Postobon in het wielerpeloton. Het bedrijf achter de Colombiaanse formatie heeft beslist om de stekker uit de ploeg te trekken na twee dopinggevallen.

Afgelopen week raakte bekend dat de 21-jarige Juan José Amador positief getest had op anabole steroïden. Vorig jaar kwam Manzana-Postobon al in een slecht daglicht te staan nadat Wilmar Paredes betrapt was op EPO.

 

De Colombiaanse ProContinentale formatie riskeerde voor die 2 dopinggevallen een schorsing van 15 à 45 dagen. Maar het bedrijf achter Manzana-Postobon laat de eer aan zichzelf en stopt per direct met de ploeg.

 

Manzana-Postobon telde enkel Colombianen in zijn gelederen. Jhonathan Restrepo (ex-Katjoesja) was dit seizoen de bekendste naam in de ploeg. De grote rondes waren de grote droom van Manzana-Postobon. Maar enkel in 2017 mochten de roze shirts zich in de kijker rijden tijdens de Vuelta.

Het bericht over het einde van het team

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.