• home
 • video
 • pas verschenen

  Colombiaans team trekt zich terug uit wielersport na dopinggevallen

  De roze shirts van Manzana-Postobon verdwijnen uit het peloton.

  De roze shirts van Manzana-Postobon verdwijnen uit het peloton.

  Zoek niet meer naar de roze shirts van Manzana-Postobon in het wielerpeloton. Het bedrijf achter de Colombiaanse formatie heeft beslist om de stekker uit de ploeg te trekken na twee dopinggevallen.

  Afgelopen week raakte bekend dat de 21-jarige Juan José Amador positief getest had op anabole steroïden. Vorig jaar kwam Manzana-Postobon al in een slecht daglicht te staan nadat Wilmar Paredes betrapt was op EPO.

   

  De Colombiaanse ProContinentale formatie riskeerde voor die 2 dopinggevallen een schorsing van 15 à 45 dagen. Maar het bedrijf achter Manzana-Postobon laat de eer aan zichzelf en stopt per direct met de ploeg.

   

  Manzana-Postobon telde enkel Colombianen in zijn gelederen. Jhonathan Restrepo (ex-Katjoesja) was dit seizoen de bekendste naam in de ploeg. De grote rondes waren de grote droom van Manzana-Postobon. Maar enkel in 2017 mochten de roze shirts zich in de kijker rijden tijdens de Vuelta.

  Het bericht over het einde van het team