• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Celtic wint de Schotse beker en coach krijgt zo nieuw contract

  Celtic viert

  Celtic mag de beker in de lucht steken.

  Celtic Glasgow heeft de kers op de taart gezet met winst in de Schotse beker. In de finale was Celtic met 2-1 te sterk voor Heart of Midlothian. Na de bekerfinale kreeg coach Neil Lennon een contract voor volgend seizoen.

  Celtic kwam in de finale nog op achterstand toen Ryan Edwards de score opende voor Heart of Midlothian. Maar de Fransman Odsonne Edouard boog de achterstand nog om in een overwinning met twee doelpunten, waarvan één goal vanaf de penaltystip.

   

  Rode Duivel Dedryck Boyata ontbrak in de selectie van Celtic met een blessure. Hij miste zo de kans om nog een laatste prijs te mogen vieren met de Schotse club voor zijn vertrek naar Hertha Berlijn.

   

  De bekerwinst was voldoende voor het bestuur van Celtic om trainer Neil Lennon definitief aan de club te binden. De 47-jarige Noord-Ier nam in februari over van Brendan Rodgers als interim-coach. Voor Celtic is het de derde treble (titel, beker en ligabeker) op een rij.