• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sporting klopt Porto in bekerfinale, Casillas in tranen in tribune

  Sporting viert

  Het is de 17e bekerzege voor Sporting.

  Sporting heeft in Portugal de beker veroverd. De club uit de hoofdstad Lissabon was na strafschoppen te sterk voor Porto. Porto-doelman Iker Casillas zat in de tribune na zijn hartaanval en hield het niet droog.

  Het pakkendste moment kwam er net voor de rust. Tiquinho bracht Porto op voorsprong en haalde bij zijn viering een shirt van Iker Casillas boven. De doelman, die eerder deze maand getroffen werd door een hartaanval, kon zijn tranen niet bedwingen (zie hieronder).

   

  Maar Sporting was niet bereid mee te werken aan nog een eerbetoon voor Casillas. Het dwong verlengingen af en daarin leek het op weg naar de zege dankzij een goal van Bas Dost. Maar in de extra tijd van de tweede verlenging zorgde Felipe nog voor strafschoppen.

   

  In de strafschoppenreeks was Sporting de beste: 5-4. Voor Porto is het de tweede opdoffer van het seizoen. Het greep ook naast de titel, die ging op de slotspeeldag naar Benfica. Voor Sporting is het de eerste bekerzege sinds 2015, de 17e in totaal.