• home
 • video
 • pas verschenen

  Buffel (38) hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen

  Buffel ruilde Genk afgelopen seizoen voor Zulte Waregem.

  Buffel ruilde Genk afgelopen seizoen voor Zulte Waregem.

  Na een carrière van 20 jaar houdt Thomas Buffel het voor bekeken. "Als kleine jongen kon ik alleen maar dromen van de fantastische voetbalmomenten die ik heb mogen beleven", kondigt Buffel zijn afscheid aan.

  De 38-jarige Thomas Buffel was jaren sterkhouder bij KRC Genk, waarmee hij de landstitel (2011), de Beker van België (2013) en de Belgische Supercup (2011) in de wacht sleepte.

   

  De kneepjes van het vak leerde Buffel bij Daring Ruddervoorde, Cercle Brugge en Feyenoord. Na een passage bij Glasgow Rangers spoelde Buffel in 2008 weer aan in België, bij Cercle Brugge. Een jaar later begon hij aan zijn decennium bij Genk. Dit seizoen droeg hij het shirt van Zulte Waregem.

   

  "Als kleine jongen kon ik hier alleen maar van dromen", zegt Buffel in een afscheidsfilmpje. "Ik ben iedereen dankbaar die zijn steentje heeft bijgedragen zodat ik deze fantastische momenten kon beleven."

   

  "Ik bedank in het bijzonder mijn familie, vrienden, de talrijke supporters en alle clubs waar ik kansen heb gekregen om te groeien. Als voetballer en mens. Nu is het aan mij om ook anderen die kansen te geven", besluit de 35-voudige Rode Duivel.

  Het afscheidsfilmpje van Buffel