Brailsford: "Ik zou graag een Belgische renner bij Team Ineos hebben"

  Renaat Schotte had een interessant gesprek met Dave Brailsford.

  Renaat Schotte zocht vandaag Ineos-ploegbaas Dave Brailsford op in de Giro. "De komende weken zullen we samenzitten om onze strategie voor de Tour te bepalen", zegt Brailsford.

  Brailsford: "Sivakov overtreft verwachtingen in Giro"

  Team Ineos zag gisteren een belangrijke pion uit de Giro verdwijnen met Tao Geoghegan-Hart (24). Een tuimelperte was de oorzaak van zijn opgave.

   

  "Zijn opgave was een grote ontgoocheling", vertelt Dave Brailsford. "Voor Tao en andere jonge Ineos-renners was deze Giro de ideale gelegenheid om hun mogelijkheden te ontdekken. Het gebeurt maar zelden dat we een grote ronde aanvatten zonder een grote leider. Voor Tao is zijn opgave een tegenslag, maar hij zal wel snel andere doelen vinden."

   

  Pavel Sivakov, die andere jonkie, doet het wel uitstekend. De 21-jarige Rus staat 9e en is momenteel de beste jongere. "Hij overtreft de verwachtingen en doet het fantastisch", zegt Brailsford. "Hij is hier om te leren hoe je 3 weken lang kan presteren."

   

  "Met Sivakov hebben we geen specifieke plaats voor ogen in het eindklassement. Het komt er gewoon op aan dat hij het iedere dag goed doet en dan zien we wel waar we uitkomen. Met zijn witte trui zorgt Sivakov trouwens voor de eerste klassementstrui ooit voor Ineos."

  Pavel Sivakov veroverde gisteren de jongerentrui in de Giro.

  "De sterkste renner zal kopman zijn in de Tour"

  Brailsford zit met zijn gedachten natuurlijk ook al bij de Tour. "Doordat Bernal (de Colombiaan brak zijn sleutelbeen op training) de Giro miste, zullen we in de Tour zeker niet zwakker zijn. Het geeft ons meer opties."

   

  "We zullen de komende weken samenzitten om onze strategie te bepalen. Wie kopman zal zijn? De sterkste renner is altijd de leider van de ploeg. Froome en Thomas hebben de ervaring hoe dat allemaal in zijn werk gaat."

   

  "Zolang de rollen duidelijk zijn en er duidelijke beslissingen genomen worden, zal onze ploeg goed functioneren. Het belangrijkste is dat de renners elkaar vertrouwen."

  Froome en Bernal gaan samen met Thomas naar de Tour.

  "Er rijden enkele briljante renners in België"

  Bradley Wiggins zei in zijn podcast dat Campenaerts bij Ineos meer uit zijn carrière zou kunnen halen. Is Brailsford geïnteresseerd in de werelduurrecordhouder? "Wie weet", lacht Brailsford.

   

  "Ik zou graag een Belgische renner in het team hebben. Campenaerts is een interessante renner. Maar hij is niet de enige Belg op de markt met een aflopend contract."

   

  "We hebben momenteel bij Ineos een groep toprenners die 33 à 34 jaar zijn. En met Egan en Pavel hebben we ook een groep goede jonge renners. Daartussen hebben we nog

  renners nodig die in hun "Twilight-years" komen. Het is moeilijk. Maar er zijn enkele briljante renners in België. En ik zou er daar graag eentje van hebben in mijn team."

  Bekijk het interview met Dave Brailsford