• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsène Wenger is klaar voor "nieuwe rol in voetbalwereld"

  Arsène Wenger

  Wenger: "Mijn beslissing zal er snel komen."

  Voormalig Arsenal-coach Arsène Wenger heeft verteld dat hij weer bijna klaar is om opnieuw terug te keren in het voetbal. De Fransman weet evenwel nog niet in welke functie dat zal zijn. "Ik zie managers fouten maken, maar nu betaal ik er zelf niet de prijs voor."

  "Of ik opnieuw coach word? Dat weet ik niet"

  Van 1996 tot 2018 was hij coach van Arsenal, toen Arsène Wenger besloot om zijn club te verlaten op zoek naar rust. Aanvankelijk zou de Fransman begin 2019 terugkeren in het voetbal, maar dat laat dus wat langer op zich wachten.

   

  De 69-jarige ex-coach wierp een blik op zijn toekomst in een interview met de BBC. "Ik dacht dat ik vroeger zou terugkeren als manager, maar ik heb ervan genoten om wat afstand te nemen. Nu sta ik op een kruispunt in mijn carrière."

   

  Na een jaar aan de kant toe te kijken, kreeg Wenger een andere kijk op zijn toekomstplannen. "Je zal me opnieuw in het voetbal zien. Als coach? Dat weet ik nog niet", laat hij voor het eerst optekenen."

   

  "Het voorbije jaar deed ik veel vrijwilligerswerk en bezocht ik veel conferenties. Daarvan heb ik genoten", geeft de Fransman toe. "Ik ben minder intensief bezig met het voetbal, maar ik heb wel een beter zicht op wat er zich allemaal afspeelt. Ik zie managers fouten maken, maar ik ben niet diegene die er de prijs voor betaalt."

   

  "Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik wil delen wat ik heb geleerd gedurende mijn leven. In welke rol dat zal zijn? Zal het zijn om opnieuw wedstrijden te winnen, of op een andere manier? Dat is wat ik nu moet beslissen en die beslissing zal er snel komen. Maar voetbal is nog steeds mijn passie."

  Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik wil delen wat ik heb geleerd gedurende mijn leven. In welke rol dat zal zijn? Zal het zijn om opnieuw wedstrijden te winnen of op een andere manier? Dat is wat ik nu moet beslissen en die beslissing zal er snel komen.

  Arsène Wenger

  "Arsenal zal altijd mijn club zijn"

  Met zijn Arsenal pakte Wenger drie landstitels en won hij zeven keer de FA Cup. "Ik mis de competitie en ik mis Arsenal, want ik heb mijn hart er achter gelaten", geeft Wenger toe. 

   

  "Ik heb 22 jaar lang mijn leven gegeven voor de club. Elke minuut van mijn leven was toegewijd aan Arsenal en ik mis de waarden die we er ontwikkelden. Ik zal altijd fan blijven van Arsenal, het zal voor altijd mijn club zijn."

   

  Op 29 mei staat de finale van de Europa League nog gepland. In Bakoe neemt Arsenal het op tegen Chelsea in een Londense derby. Door politieke strubbelingen zal Arsenal-speler Mchitarjan de EL-finale niet spelen.

   

  "Het is een nachtmerrie voor de fans", klinkt het bij Wenger. "De teams hebben geen probleem, zij leven in ideale omstandigheden met hun privéjet en business seats. Al is de situatie rond Mchitarjan iets wat echt niet mag gebeuren in het voetbal. Het is niet normaal dat spelers in 2019 niet kunnen spelen door politieke redenen", aldus Wenger.

  Arsène Wenger

  Wenger wuift Arsenal uit (2017-2018).