• home
 • video
 • pas verschenen

  Vervaeke (ziek) en Geoghegan Hart (sleutelbeenbreuk) verlaten Giro

  Louis Vervaeke

  Louis Vervaeke moet na 2 weken uit de Giro stappen.

  Na Jelle Vanendert en Laurens De Plus verdwijnt met Louis Vervaeke een 3e Belg in de Giro. Ook het Britse klimtalent Tao Geoghegan Hart (Ineos) was een van de slachtoffers van de zware bergrit. Hij brak zijn sleutelbeen bij een valpartij.

  Huilend zocht Louis Vervaeke de teambus op van Sunweb na de rit. Toen hij weer wat was opgelapt stond hij toch de pers te woord. "In het begin van de rit voelde ik mij nog goed en ben ik zelfs meegegaan in de ontsnapping. Ik dacht dat het een mooie dag ging worden."

   

  "Maar gedurende de rit voelde ik mij leeglopen. Ik denk dat mijn lichaam ziek geworden is tijdens de etappe, het is tegen iets aan het vechten. Zo kan ik niet op niveau presteren. Echt balen, want ik was met een goeie conditie naar de Giro gekomen."

   

  Sunweb reed na de opgave van Tom Dumoulin al wat onthoofd rond en verliest nu met Vervaeke al een 3e renner. "Het is echt onze Giro niet. Het zit ons niet mee. Maar ik geloof erin dat de andere jongens (o.a. ploegmaat Bakelants) nog iets kunnen tonen."

  Ook voor Geoghegan Hart zit de Giro erop

  Bij Ineos zagen ze vandaag hun wisselkopman Tao Geoghegan Hart wegvallen. De nummer 2 van de Ronde van de Alpen, een maand geleden, kwam ten val in de afdaling van de Colle de Lys.

   

  Geoghegan Hart werd afgevoerd naar het ziekenhuis en wat later volgde het persbericht van Ineos: "Hij heeft zijn sleutelbeen gebroken. Hij vliegt morgen naar huis. We wensen hem een spoedig herstel."