• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vanderhaeghe 2 speeldagen geschorst na uitbarsting in finale PO II

  Vanderhaeghe ging door het lint na een beslissing van de scheidsrechter in de slotseconden.

  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft het Bondsparket gevolgd en legt Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe een schorsing van twee speeldagen en een boete van 2.000 euro op. Die straf krijgt hij na schermutselingen tijdens de finale van Play-off II.

  Vanderhaeghe werd in de extra tijd van het duel tegen Charleroi gek van woede toen de scheidsrechter gefloten had voor een overtreding, dit terwijl KV Kortrijk ten aanval trok om gelijk te maken. In de fase daarop werd hij naar de tribunes verwezen. 

   

  In het scheidsrechtersverslag werd er gesproken van een "disproportionele, agressieve en onbeleefde reactie".  Het Bondsparket kwam als gevolg met een voorstel tot minnelijke schikking: 2 weken schorsing (eerste ploegen) en 2.000 euro. De Geschillencommissie van de KBVB volgde die redenering.

  Extra sanctie mogelijk

  De trainer van Kortrijk moet daardoor de eerste twee duels van volgend seizoen in de tribunes plaatsnemen. Vanderhaeghe kan wel nog in beroep gaan tegen het vonnis. 

   

  Ook de Pro League zal de interne procedure opstarten. Daardoor riskeert Vanderhaeghe bovenop de sanctie via de KBVB ook een bijdrage van 5.000 euro te moeten betalen aan de sociale projecten van de Pro League.