• home
 • video
 • pas verschenen

  De Condé: "Zijn op 1 mei al zoektocht naar nieuwe trainer gestart"

  Clement en De Condé

  De wegen van Philippe Clement en Dimitri De Condé gaan uit elkaar.

  Nu Philippe Clement terugkeert naar Club Brugge, moet landskampioen Racing Genk op zoek naar een nieuwe trainer. Technisch directeur Dimitri De Condé voelde de bui al hangen. "Maar op specifieke namen van een opvolger ga ik niet in."

  "Philippe is een fantastische trainer en een fantastische mens. We hadden gehoopt dat hij zou blijven, maar als zijn hart er niet bij is om bij ons voort te doen, dan kunnen we dat niet betreuren. De relatie tussen Genk en Clement zal sowieso top blijven", zegt technisch directeur Dimitri De Condé aan Sporza.

   

  "We hebben er alles aan gedaan om hem te houden: sportief, emotioneel en financieel. Maar hij heeft voor Club gekozen. Het zou naïef zijn om te zeggen dat we dit niet zagen aankomen. Er waren al langer geruchten en we kennen Philippes voorgeschiedenis in Brugge."

   

  Omdat Genk de bui zag hangen, is het ook al sinds 1 mei begonnen met de zoektocht. "Dat hadden we ook zo afgesproken met Philippe." Onder meer Ivan Leko en Bernd Storck worden genoemd als opvolger. "Maar op specifieke namen zal ik niet ingaan."

  "Ook vertrek van Pozuelo hebben we kunnen opvangen"

  "De nieuwe coach zal in ieder geval in een heel goeie club terechtkomen, waar iets staat", maakt De Condé zich sterk. "Volgend jaar spelen we Champions League. Hier zijn mogelijkheden, dat heeft Clement afgelopen 1,5 jaar ondervonden."

   

  "Clement die vertrekt is ook niet het einde van Genk. Toen Pozuelo, onze kapitein, vertrok, zijn we daar fantastisch doorgekomen als club. Nu vertrekt er met Philippe een nieuw soort kapitein. De club blijft sowieso bestaan. We zijn overtuigd dat er met onze manier van werken nog prijzen zullen bijkomen. We moeten iemand vinden die óók gelooft dat we dit succes kunnen herhalen."

   

  "We willen liefst zo snel mogelijk met een opvolger komen, maar we gaan ook niet overhaast te werk gaan. We laten ons niet onder druk zetten door de media of andere mensen. Als de voorbereiding start, moeten we de juiste keuze gemaakt hebben."