• home
 • video
 • pas verschenen

  "Portugese wielerfederatie hield enkele dopinggevallen geheim"

  Een van de gevallen zou kunnen gaan om Raul Alarcon, een Spaans wielrenner in Portugese loondienst, die de voorbije twee edities van de Ronde van Portugal won.

  Er is een kleine bom ontploft in de Portugese wielerwereld. De Portugese wielerfederatie zou enkele positieve dopinggevallen stilgehouden hebben. Tegelijk raakte vandaag ook bekend dat twee renners bij Portugese teams onregelmatigheden hebben in hun biologisch paspoort.

  Het is de Portugese krant Record die vandaag uitpakt met de twee nieuwtjes. In het eerste geval gaat het dus om het stilhouden van positieve dopinggevallen. De beschuldigingen aan het adres van de Portugese wielerfederatie komen van het dopinglab in het land zelf. De federatie zelf ontkent de aantijgingen.

   

  Geheel toevallig kwam het tweede nieuwtje dan ook naar buiten. Zo zijn er afwijkende waarden gevonden in de biologische paspoorten van de renners Raúl Alarcón en Alejandro Marque. Of er een link is tussen de twee zaken, is niet bewezen.

   

  De twee renners zijn afkomstig uit Spanje, maar rijden wel al een tijdje in Portugese loondienst. Alarcon, renner bij W52-Fc Porto, won onder meer de voorbije twee edities van de Ronde van Portugal en de Vuelta a Asturias in 2017. Marque,  die in 2014 al eens bertrapt werd op betamethason, rijdt al enkele jaren voor Sporting Tavira. Vorig jaar won hij nog de Tour of China II.