• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens voor Roland Garros: "Valt voorlopig niet aan mijn kant"

  Elise Mertens

  Elise Mertens haalde vorig jaar de 4e ronde in Parijs.

  Elise Mertens was een jaar geleden een van de revelaties van het gravelseizoen. Nu spreekt buiten België bijna niemand over haar bij de start van Roland Garros. "Ze krijgt kansen, maar moet ze ook nog afmaken", zegt haar coach.

  Mertens: "Er zijn geen gemakkelijke matchen meer"

  Vorig seizoen trok Elise Mertens met 2 toernooizeges op gravel op zak naar Parijs, nu was haar jaar op de gemalen baksteen teleurstellend. "Ik heb heel wat matchen nipt verloren", zegt ze. "Het niveau van de top 100 is gestegen. Er zijn geen makkelijke matchen meer."

   

  "Ik ben redelijk streng voor mezelf, maar ik kijk ook naar de positieve dingen. Voorlopig valt het nog niet aan mijn kant, maar dat moet ooit eens gebeuren. Iedere speler of speelster maakt zoiets wel eens mee."

   

  In de 1e ronde treft ze de jonge Sloveense Zidansek, die zich deze week plaatste voor de finale in Nürnberg. "Ze heeft niets te verliezen tegen mij, maar ik moet vooral naar mezelf kijken. Ik heb zelf ook niets te verliezen, buiten wat punten (vorig jaar haalde ze de 4e ronde). Maar daar ben ik weinig mee bezig, anders krijg je daar zenuwen van."

  Coach Robbe Ceyssens: "Ze mist wat lef"

  "Elise staat goed te trainen", zegt Robbe Ceyssens, de vriend én coach van Mertens. "Ze speelt de kansen wel bij elkaar, maar nu is het nog zaak om ze ook te pakken. Ze mist nog wat lef. Ze moet het punt spelen om het te winnen, niet om het te verliezen."

   

  "Het is frustrerend als je weet welk niveau je kunt halen en je dat niet haalt. Maar dat is part of the game. Dat is een leerproces."

   

  "Ze mist u misschien het vertrouwen dat ze vorig jaar wel had met die toernooizeges, maar anderzijds komt ze nu een stuk minder vermoeid aan de start."