• home
 • video
 • pas verschenen

  Nick Kyrgios zegt af voor Roland Garros na opmerkelijke uitspraak

  Kyrgios liet zich onlangs nog negatief uit over Roland Garros.

  Kyrgios liet zich onlangs nog negatief uit over Roland Garros.

  Een attractie minder voor de tennisliefhebbers in Parijs: Nick Kyrgios (ATP-36) zal niet deelnemen aan Roland Garros. De Australiër liet op sociale media eerder al zijn afkeer blijken van het Franse grandslamtoernooi.

  Nadat Kyrgios in het toernooi in Rome furore maakte door een stoel over het terrein te gooien, haalde hij eerder deze week opnieuw het nieuws door zich negatief uit te laten over Roland Garros. In een filmpje op Instagram vroeg de Australiër zich openlijk af of iemand het wel leuk vindt om op gravel te spelen.

   

  "Het feit dat ik binnen een paar dagen naar Frankrijk moet...Roland Garros trekt echt op niets in vergelijking met Wimbledon", liet Kyrgios weten. Op Wimbledon werkte de 24-jarige Kyrgios een training af met Andy Murray. Normaal gezien moest Kyrgios het in de eerste ronde opnemen tegen de Brit Cameron Norrie (ATP-41). Verder dan de derde ronde geraakte hij in Frankrijk nog nooit.

  Over Wimbledon liet Kyrgios zich wel positief uit: