• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hongaarse cultkeeper Gabor Kiraly houdt het definitief voor bekeken

  Kiraly heeft er een profcarrière van 26 jaar opzitten.

  Gabor Kiraly, de Hongaarse doelman die vooral bekend was omwille van zijn typische joggingbroek, heeft op zijn 43 jaar een punt gezet achter zijn profcarrière. Kiraly was tegenwoordig actief bij het Hongaarse Kaladas, de club waar hij in 1993 zijn carrière begon. 

  Kiraly speelde in zijn lange loopbaan onder meer voor Hertha BSC, Crystal Palace, Bayer Leverkusen en Fulham. Daarnaast kwam hij 108 keer voor Hongarije uit. Het EK van 2016 in Frankrijk werd het laatste huzarenstukje voor zijn land. Zijn laatste duel ooit in het Hongaarse shirt was tegen België. De Rode Duivels klopten toen Hongarije, met Bernd Storck (ex-Moeskroen) als bondscoach, in de 1/8e finales van dat EK.

   

  Kiraly maakte vooral ook naam en faam door het voetbalveld op te komen met een grijze jogginbroek. Het leverde hem de bijnaam "Pyjama Man" op. Die lange broek bood hem echter naar eigen zeggen enig comfort en schonk het hem, uit bijgeloof, ook het nodige vertrouwen.

  Kiraly incasseerde in zijn laatste interland voor Hongarije, tegen de Rode Duivels, vier doelpunten.

  Enkele (grappige) beelden van Kiraly op het EK 2016

  De aankondiging van Kiraly