• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Coppejans op 1 zege van match tegen Nadal: "Hier doe je het voor"

  Dankzij Kimmer Coppejans heeft België, na David Goffin, twee Belgen op de hoofdtabel van Roland Garros.

  Kimmer Coppejans staat voor de tweede keer ooit in zijn tenniscarrière op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. De eerste keer, in 2015, bereikte hij net als nu de hoofdtabel van Roland Garros. Coppejans zelf droomt naar eigen zeggen al van de tweede ronde, waar hij gravelkoning Rafael Nadal kan tegenkomen.

  De 25-jarige Oostendenaar bereikte de hoofdtabel in Parijs door in de derde en laatste kwalificatieronde in drie sets te winnen van de Fransman Manuel Guinard. "Het waren geen makkelijke omstandigheden", geeft Coppejans toe. "We speelden op Court 14, waar best wat toeschouwers terecht kunnen. En de Fransen waren zeer luidruchtig. Ik ben dan ook tevreden met de manier waarop ik deze match heb aangepakt."

   

  Het bereiken van de hoofdtabel is een bekroning voor Coppejans na enkele moeilijke jaren. "Ik had gehoopt, na mijn eerste hoofdtabel in 2015, al wat verder te staan. Na enkele mindere jaren zit ik dankzij mijn team, familie en vriendin opnieuw in een positieve, opwaartse spiraal. Ik heb terug rust in mijn hoofd. En dat helpt om beter te spelen. Dat ik hier nu terug sta, daar doe je het gewoon voor."

   

  Coppejans is momenteel het nummer 181 op de ATP-ranking. Wat zijn de doelstellingen op korte en lange termijn? "Momenteel denk ik aan de tweede ronde op Ronald Garros (hij wist op dat moment nog niet dat enkel de Duitse qualifier Maden hem van een duel met Nadal kan afhouden, red). Dat zou schitterend zijn. Op langere termijn hoop ik het seizoen in de top 150 af te kunnen sluiten."