Het is zover: Clement keert terug naar Club Brugge: "Wil kroon op het werk zetten"

  Philippe Clement verlaat KRC Genk en trekt terug naar zijn oude nest.

  Wat al een beetje in de lucht hing, is bevestigd door Club Brugge: Philippe Clement trekt terug naar zijn oude nest. "Het is tijd om de kroon op het werk te zetten door ook bij Club Brugge prijzen te pakken als coach." De club uit Brugge heeft ook een principe-akkoord met Gert Verheyen, die assistent-coach van Clement zou worden.

  Verhaeghe: "Dit was de logische stap voor Clement"

  Philippe Clement (45) heeft een rijkelijk gevuld verleden bij Club Brugge. Als speler werd hij er twee keer landskampioen en won hij drie keer de Beker van België. Vervolgens trok hij de blauw-zwarte deur nog steeds niet dicht en pakte hij er ook een landstitel en Beker, dit keer als assistent-coach.

   

  Na een korte passage als hoofdcoach bij Waasland-Beveren kwam Clement in Limburg terecht, waar hij meteen voor een Genks delirium zorgde: de landstitel, met aantrekkelijk en aanvallend voetbal. Nu volgt een nieuw avontuur in Brugge, waar Clement oude bekende Gert Verheyen zou tegenkomen, die een principe-akkoord heeft met de club als assistent-coach.

   

  "Ik ben zeer verheugd en dankbaar dat Philippe terug naar Club komt", verklaart Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe. "Door de jaren heen heb ik hem leren kennen als een gedreven professional die bijzonder verstandig aan zijn carrière heeft gebouwd. Het is nu de logische stap in zijn carrière om hoofdtrainer te worden bij Club. Hij bezit alle eigenschappen van een toptrainer en heeft een groot hart voor Club Brugge."

   

  Voor Clement zelf was het een lastige knoop om door te hakken. "Eerst en vooral wil ik de hele KRC Genk-familie bedanken. Ik had er een fantastische periode met als summum het behalen van de titel. Het was geen evidente beslissing om een keuze te maken tussen twee ploegen waarmee ik heel close ben."

   

  "Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om terug naar Club te komen. In Genk heb ik prijzen gepakt als speler en trainer. Bij Club slaagde ik er ook in als speler en assistent-coach. Nu is het tijd om de kroon op het werk te zetten door ook bij Club prijzen te pakken als hoofdcoach. Verder kijk ik er naar uit om mee te werken aan de verdere professionalisering van de club met het nieuwe oefencomplex in Westkapelle."

   

  "We gaan nu verder de concrete invulling van de staf samen bespreken. Woensdag geven we meer informatie", aldus Clement. Zowel Club Brugge als Clement onthouden zich tot en met woensdag - waar een persconferentie volgt - van verdere commentaar.