• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gert Vande Broek: "Enorme stap richting behoud in Nations League"

  Yellow Tigers

  De Yellow Tigers vieren hun overwinning tegen Japan.

  De Yellow Tigers zijn verrassend goed begonnen aan hun avontuur in de zware Nations League volleybal. Na een comeback tegen Bulgarije pakten de Belgische vrouwen uit met een knappe overwinning tegen Japan.

  Coach Gert Vande Broek kon zijn vreugde na de stuntzege tegen Japan niet verstoppen. "Dit geeft een heel speciaal gevoel. Dit is de eerste keer dat België erin slaagt om Japan te verslaan", zegt de bondscoach van de Belgische volleybalvrouwen.

   

  "We trekken nu naar China met twee zeges op zak en dat na de nederlaag in onze eerste wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Dit is een enorme stap in de goeie richting voor het behoud in de Nations League."

   

  De Belgen moeten of Bulgarije of Polen of de Dominicaanse Republiek achter zich houden om ook volgend jaar in de Nations League te kunnen spelen. "Dit is een enorm belangrijke overwinning", beseft kapitein Ilka Van de Vyver. "Als een van de 4 challengers moeten we zo veel mogelijk punten sprokkelen om het behoud te verzekeren."

  België verloor zijn eerste 5 sets in Bulgarije (3-0 tegen de VS, 2-0-achterstand tegen Bulgarije), maar daarna veerden de Yellow Tigers recht. "In de derde set tegen Bulgarije vonden we plots elkaar en begonnen we als een team te knokken voor elke bal", zegt Van de Vyver. "We zijn deze week in Bulgarije naar elkaar toegegroeid."

   

  Met 2 zeges en 5 punten houden de Yellow Tigers een beetje gelijke tred met Polen en de Dominicaanse Republiek, 2 andere challengers. De vierde challenger, Bulgarije, slikte 3 nederlagen.