"Chaos vermeden door kortgedingrechter, maar voor KVM is dit ook geen ramp"

  KV Mechelen

  De kortgedingrechter heeft KV Mechelen een eerste troefkaart uit handen genomen.

  De Brusselse ondernemingsrechtbank is niet ingegaan op het verzoek van KV Mechelen om de tuchtprocedure van de voetbalbond op te schorten. Peter Vandenbempt legt uit wat dat betekent.

  Ik ben geen jurist, maar specialisten hadden deze uitkomst verwacht. De klagende partijen hadden daar diep vanbinnen zelf ook niet meer van verwacht. Het was meer een soort demarche die ze vonden dat ze moesten nemen in de hele procedure.

   

  In ieder geval is chaos of een impasse hiermee vermeden. Dat is dus uitstekend nieuws voor de voetbalbond. Er was ook niemand bij gebaat dat de kortgedingrechter had gezegd: "Stop er maar mee tot het is afgehandeld". Dan waren we voor jaren vertrokken. Daar hadden velen een gevoel van onrechtvaardigheid en straffeloosheid aan overgehouden.

   

  Voor KV Mechelen is dit ook geen ramp. In de motivering van de rechter lezen we dat de Geschillencommissie wel zal oordelen of de rechten van de verdediging of de procedures zijn geschonden. Er was dus geen reden om de boel stop te zetten volgens de rechter.

  "Weten niet wanneer we zullen thuis zijn als Wagner begint te pleiten"

  Zaterdag is de laatste zittingsdag van die Geschillencommissie Hoger Beroep. Dan is het de beurt aan bondsprocureur Kris Wagner. Het enige wat ik weet wat we mogen verwachten, is dat het héél lang zal duren.

   

  Als je over een tik van Malinovski tegen de neus van Verstraete al 2,5 uur pleit, dan kan ik mij voorstellen dat we wel weten wanneer het begint, maar niet wanneer het zal eindigen.

   

  De andere kant heeft 3 dagen gepleit en daarin zijn heel wat elementen opgeworpen en bedenkingen gemaakt. De onderzoeksrechter (Ebe Verhaegen) en de bondsprocureur zijn zeer zwaar aangevallen op het werk dat ze geleverd hebben. Daar zal hij allemaal op moeten reageren

   

  Peter Vandenbempt