• home
 • video
 • pas verschenen

  Nele komt als winnares uit Gilis-veldslag op British Open Squash

  De zusjes Gilis wonnen begin mei samen een tweede bronzen EK-medaille op een rij.

  Nele Gilis heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de British Open Squash. Het is de eerste keer dat een Belgische squashspeelster de laatste 8 van dit prestigieuze toernooi haalt. Nele klopte haar jongere zus Tinne (21), die in de vorige ronde nog de ex-nummer 1 versloeg.

  De British Open Squash wordt beschouwd als één van de twee belangrijkste squashtoernooien van het seizoen. Nele Gilis, die nummer 24 op de wereldranglijst is, is sinds vandaag de eerste Belgische squashspeelster die voorbij de achtste finales raakt in dit toernooi.

   

  Nele (23) klopte haar twee jaar jongere zus Tinne (PSA-39) met 3-1 (11-2, 11-9, 11-13 en 11-3). 

  "Het was een moeilijke overwinning"

  "Het was mentaal en fysiek heel moeilijk tegen mijn zus. Ik probeerde te vergeten dat ik tegen mijn zus speelde, maar dat was moeilijk. Uiteindelijk kon ik mij mentaal volledig op de wedstrijd focussen en kon ik winnen", zegt Nele in een interview na de wedstrijd. "Ik ben zo trots op haar."


  Jongere zus Tinne verbaasde iedereen in de vorige ronde toen ze de Engelse Laura Massaro klopte. De voormalig nummer 1 van de wereld kondigde haar afscheid aan op 35-jarige leeftijd.


  Nele speelt morgen om 18 uur voor een plaats in de halve finales tegen de Franse Camille Serme (PSA-4) of de Welshe Tesni Evans (PSA-9).

  Bekijk hier het interview na de wedstrijd