• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KV Mechelen vangt bot in kort geding tegen voetbalbond

  0 / 0

  De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft de vraag van KV Mechelen afgewezen om de tuchtprocedure van de voetbalbond op te schorten. De procedure van de Geschillencommissie Hoger Beroep kan zaterdag dus gewoon doorgaan.

  Vorige week donderdag kwam KV Mechelen, en 5 partijen die zich achter het kort geding van KVM hadden geschaard (waaronder Waasland-Beveren), voor de rechtbank in Brussel pleiten om de tuchtprocedure van de voetbalbond uit te stellen.

   

  Het recht op een eerlijke verdediging was volgens hen niet gewaarborgd, omdat de timing te strak was en ze geen inzage hadden gekregen in het volledige dossier. De rechter in kort geding heeft vandaag beslist om deze procedurele argumenten niet te volgen.

   

  In haar argumentatie stelde de rechter dat: "Er op het eerste gezicht geen aanwijzingen zijn dat de Geschillencommissie Hoger Beroep de onder meer door KV Mechelen opgeworpen argumenten inzake het recht op een eerlijk proces en de rechten van verdediging niet zal beoordelen, noch dat die rechten zullen worden geschonden."

   

  "De rechter stelt bovendien vast dat er nog een beroep mogelijk is voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport en dat dit op het eerste gezicht een rechtsmiddel is dat voldoet aan artikel 6 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM)."

  Goed nieuws voor de voetbalbond

  De beslissing van de rechter in kort geding is goed nieuws voor de voetbalbond. Concreet moet de tuchtprocedure van de Geschillencommissie Hoger Beroep niet uitgesteld worden.

   

  Bondsprocureur Kris Wagner zal zaterdag zijn pleidooi houden. De voetbalbond hoopt dat er voor het einde van de maand een uitspraak is.