• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nog meer tegenslag voor Deceuninck-Quick Step in Giro: Knox geeft op

  Knox was bezig aan zijn eerste grote ronde.

  Knox was bezig aan zijn eerste grote ronde.

  Een knieblessure maakt een einde aan de Giro van de jonge Brit James Knox. Na de opgave van Elia Viviani houdt Deceuninck-Quick Step zo nog 6 soldaten over in Italië.

  Deceuninck-Quick Step beleeft voorlopig weinig plezier aan de Giro. Een zegevierende Elia Viviani werd gedeklasseerd in de 3e rit en eindigde liefst 3 keer 2e in etappes. De Italiaanse kampioen kwam vandaag niet meer aan de start.

   

  Morgen volgt James Knox het voorbeeld van Viviani. De 23-jarige Brit kwam ten val in de 4e etappe, waarbij hij een blessure aan zijn knie opliep. "De medische staf hield de situatie van Knox nauwlettend in de gaten en heeft nu besloten om hem uit de Giro te halen. De blessure geneest namelijk niet zoals verwacht en de staf wil niet dat de blessure erger wordt", meldt Deceuninck-Quick Step.

   

  Knox reageerde al op zijn exit: "Ik worstel al een tijdje met deze knieblessure, maar we hoopten dat ik wat kon herstellen tijdens de vlakke etappes en de rustdag. Vandaag was de eerste test in het klimwerk. Op basis van mijn gevoel en wat er nog gaat komen hebben we besloten om er een punt achter te zetten."

   

  "Ondanks mijn opgave was het echt fantastisch om hier te koersen, onderdeel te zijn van de ploeg en ervaring op te doen. Natuurlijk ben ik wel teleurgesteld. De valpartijen in rit 3 en 4 maakten het er niet makkelijker op en daardoor was ik op overlevingsmodus aangewezen. Ik hoop snel terug te keren naar de Giro, want het is een geweldige koers.”