• home
 • video
 • pas verschenen

  Betoverende goal helpt 2 Red Lions op hun weg naar Nederlandse titel

  Red Lions Arthur Van Doren en Emmanuel Stockbroekx zijn met hun club Bloemendaal nog een overwinning verwijderd van de Nederlandse titel. Ze wonnen hun eerste duel in de play-offs voor de titel. Maar het waren niet de Belgen, maar Nederlander Jorrit Croon die de show stal met zijn doelpunt.

  Bloemendaal kan zaterdag op eigen terrein de eerste titel sinds 2010 binnenhalen. De club van Stockbroekx en Van Doren won de eerste match gisteren al met 2-1 tegen Kampong.

   

  De beslissende treffer werd voor 4.000 toeschouwers in Utrecht in de voorlaatste minuut gemaakt door de Nederlandse international Thierry Brinkman. Het voorbereidende werk was van Van Doren, de voorzet kwam van Stockbroekx. Maar het was toch het eerste doelpunt van Bloemendaal dat de monder van de fans deed openvallen.

   

  Nederlands international Jorrit Croon zette zijn verdediger in de wind, hield de bal dan met zijn stick in de lucht, en wipte de 1-0 binnen. De tegenstanders wilden de goal nog laten afkeuren, maar de VAR zag niets verkeerd aan het fraaie doelpunt.

  De knappe goal van Jorrit Croon