• home
 • video
 • pas verschenen

  Gunstige loting voor Belgische mannen en vrouwen op Roland Garros

  " "

  Alle Belgen hebben lager gerangschikte tegenstanders in de eerste ronde.

  Er is vanavond geloot voor de 123e Roland Garros en de Belgen mogen niet klagen. Ze hebben allemaal lager gerangschikte opponenten. David Goffin (ATP-30) neemt het in de eerste ronde op tegen de Litouwer Ricardas Berankis (ATP-72), Elise Mertens (WTA-20) treft de Sloveense Tamara Zidansek (WTA-68).

  Goffin en Berankis zijn leeftijdsgenoten (allebei 28 jaar) en kennen elkaar: het wordt hun zesde onderlinge duel, Berankis heeft de bovenhand met 3-2. De Litouwer won de 1e twee matchen in 2011 en 2012, maar ook de laatste begin dit jaar in Doha: 3-6, 6-4, 7-6. Goffin, het 27e reekshoofd, kan wel moed putten uit deze statistiek: Berankis speelde 5 keer in Roland Garros en 5 keer ging hij er meteen uit (2013, 2015, 2016, 2017, 2018).

   

  Goffin, die vorig jaar de 4e ronde haalde in Parijs, zit in het vierde kwart van de tabel. Bij winst wacht in de 2e ronde de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP-83) of de Amerikaan Denis Kudla (ATP-79). Haalt onze landgenoot de derde ronde, dan is 11-voudig winnaar Rafael Nadal naar alle waarschijnlijkheid de opponent.

   

  De Spanjaard (ATP-2) is zeker van 2 qualifiers in zijn eerste 2 ronden. Dan bestaat de kans dat hij Kimmer Coppejans (ATP-181) bekampt. Die kon zich in de vooravond plaatsen voor de hoofdtabel.

  Mertens krijgt een RG-debutante op het menu

  Mertens, die in 2018 net als Goffin de 4e ronde bereikte, krijgt met Zidansek een debutante tegenover zich. Als 20e reekshoofd zou de volgende ronde geen probleem mogen zijn: daarin wacht dan mogelijk de Franse wildcard Diane Parry (WTA 486) of de Wit-Russische Vera Lapko (WTA 101).

   

  Alison Van Uytvanck (WTA-55) krijgt de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA-72) als tegenstand. Het wordt hun 2e duel, in 2015 won de Belgische in de kwalificaties van het graveltoernooi van Marrakech. Enkele weken later maakte Van Uytvanck naam met de kwartfinale in Roland Garros. Wint ze, dan is in de 2e ronde eventueel de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-7) haar concurrente.

   

  Kirsten Flipkens (WTA-59) heef wellicht de taaiste loting. Met Monica Puig (WTA-61) uit Puerto Rico wacht haar de olympische kampioene van Rio. In de onderlinge duels leidt Flipkens met 3-1, het laatste duel in Wuhan in 2018 was voor Puig. Flipkens haalde nog nooit meer dan de 2e ronde in Parijs.

   

  Tot slot is er met Greet Minnen nog een vierde Belgische in de running voor de hoofdtabel. De vriendin van Van Uytvanck moet nog 1 voorronde overleven.

  Loting bij de mannen:

  Loting bij de vrouwen: