• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Ze waren beter dan ik", Bakelants: "Echt een gemiste kans"

  De Gendt en Bakelants moesten de rol lossen op de klim.

  Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) en Jan Bakelants (Sunweb) deden met hun aanwezigheid in de vlucht van de dag een gooi naar de ritzege, maar onze landgenoten parkeerden op de klim van 1e categorie. "Ik had de benen niet", was De Gendt eerlijk. Bakelants: "Ik was leeg."

  De Gendt: "Frustrerend? Neen, dat is gewoon koers"

  "We hadden voorin een mix van renners van meer dan 80 kilogram en jongens van minder dan 70 kilogram. Ik zat daar ergens tussenin", analyseerde Thomas De Gendt, vandaag 8e op 2'36".

   

  "Bergop maken die lichtgewichten het mij lastig op een klim van gemiddeld 10 procent. Een klim van 6 procent kan ik met de grote versnelling meedoen. Maar ze zijn gewoon beter dan ik op dit terrein. Dat is niet frustrerend, dat is gewoon koers."

   

  "Je kiest zelf min of meer je tactiek. Je moet je dan aanpassen aan de renners die bij je rijden. Misschien had ik voor de klim al moeten aanvallen, maar ik wou de klim afwachten. Misschien had ik toch de benen om te volgen. Maar achteraf gezien had ik ze toch niet."

  Bakelants: "Ik stond stil op het moment van de waarheid"

  Jan Bakelants bolde als 16e binnen, op 6'23" van ritwinnaar Cesare Benedetti. "Ik was leeg op de klim. Ik had geen goeie reacties in huis op de versnellingen en daarna vond ik ook mijn eigen ritme niet meer. Ik moest laten lopen en dat is jammer."

   

  "Het is echt een gemiste kans en die komt niet meer terug. Ik kon niet beter. Er zijn weinig excuses in te roepen: ik stond gewoon stil op het moment van de waarheid. Er komen nog kansen, maar dit was wel een hele goeie kans als ik de benen had gehad."