Persoon voor kamp met Taylor: "De eer is belangrijker dan de titels"

  Persoon en coach Tampere zijn er klaar voor.

  Persoon en coach Tampere zijn er klaar voor.

  Volgende week zaterdag staat Delfine Persoon (34) oog in oog met gewezen olympisch kampioene Katie Taylor. "Zij zal alles geven in de eerste rondes. Maar na 3 rondes zou het tij wel eens kunnen keren", voorspelt Persoon.

  Persoon: "We hebben onze strategie klaar"

  In het mythische Madison Square Garden bokst Delfine Persoon over 8 dagen de kamp van haar leven. De Ierse Katie Taylor is dan haar opponente. De winnaar in New York kroont zich tot de wereldkampioene lichtgewichten in de 4 titelbonden.

   

  "Maar de eer van de kamp is voor mij belangrijker dan de titels die eraan vasthangen", zegt Persoon. "Als ik de olympische kampioene klop, wordt de (olympische) leegte op mijn erelijst wat ingevuld."

   

  De spanning neemt toe bij Persoon, die maandag vertrekt naar New York. "Maar wat vooral voor spanning en onrust zorgde, was mijn visum. Er werd me verteld dat ik dat pas volgende week dinsdag of woensdag zou kunnen afhalen. Maar mijn vliegtuig stijgt maandag al op."

   

  "Dankzij mijn werkgever is mijn visum gisterenochtend toch al in orde gekomen. Ik ben de politie daar heel dankbaar voor."

   

  Persoon weet dat het een zware kamp wordt tegen Taylor, maar gelooft in haar kansen. "Zij heeft meer snelheid dan ik", zegt Persoon. "Technisch en tactisch is ze waarschijnlijk ook sterker."

   

  "Maar het is geen wedstrijd amateurboksen. We boksen geen 3 rondes, maar 10 rondes. Taylor zal in de 1e ronde al een hoog tempo willen opleggen. Maar na 3 rondes zou het tij wel eens kunnen keren en kan ik er een lastige kamp van maken. We hebben onze strategie klaar."

  "Boksen met lichtere handschoenen is in mijn voordeel"

  Persoon beseft wel dat ze zal moeten winnen met knock-out. "Op punten wordt het moeilijk om te winnen in de Verenigde Staten. Maar het feit dat we met lichtere handschoenen boksen is wel in mijn voordeel", zegt Persoon.

   

  "Ik boks altijd met zwaardere handschoenen. Maar de entourage van Taylor heeft gevraagd om met lichtere handschoenen te boksen, zoals de mannen. Met die lichtere handschoenen kan je veel harder slaan."

   

  En wat na de kamp? Hangt Persoon haar bokshandschoenen dan definitief aan de haak? "We moeten eerst de kamp uitvechten en die dan analyseren. Mijn werk blijft prioritair", zegt Persoon.

   

  "Winnen of verliezen, ik ben en blijf een politieambtenaar. Boksen doe je enkele jaren van je leven. Maar rekening houdend met de pensioenleeftijden moeten we nog lang
  werken. En ik wil mijn werk zeker behouden."

  Persoon: "Ik zal er 100 procent voor gaan"

  Coach Tampere: "Heb Taylor 2 jaar lang bestudeerd"