• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cat Allemand viert met Lyon eerste Franse titel

  Allemand (archief) speelt al 2 jaar bij Lyon.

  Allemand (archief) speelt al 2 jaar bij Lyon.

  Voorzitter Tony Parker heeft Lyon zijn eerste titel ooit zien veroveren in de Franse competitie. Onze landgenote Julie Allemand, goed voor 10 punten en 6 assists, deelde mee in de feestvreugde.

  In een best-of-5 moesten Lyon en Montpellier onder elkaar uitvechten wie zich tot kampioen van Frankrijk kroonde. Lyon won vorige week de eerste 2 wedstrijden in eigen huis. Montpellier trok in de volgende 2 matchen aan het langste eind.

   

  Lyon triomfeerde vanavond uiteindelijk met 75-61 in het 5e en beslissende duel. Onze landgenote Julie Allemand was goed voor 10 punten, 6 assists, 2 rebounds, 2 intercepties et 2 blocks in 34 minuten speeltijd.

   

  De 22-jarige Allemand beleefde een uitstekend tweede seizoen in Frankrijk en kreeg een plaats in het beste elftal van de competitie met een gemiddelde van 11 punten, 6,5 assists en 3,8 rebounds per wedstrijd.

   

  Ook op het afgelopen WK, waar ze met de Belgian Cats vierde eindigde, blonk ze uit en eindigde ze als beste passeur van het toernooi (8,2 assists per wedstrijd).