• home
 • video
 • pas verschenen

  PSG-voorzitter verdacht van corruptie bij toewijzing WK atletiek

  Het Franse gerecht heeft een onderzoek geopend naar de Qatarese voorzitter van PSG, Nasser Al-Khelaifi, voor "actieve corruptie". Dat meldt AFP.  De zaak draait om mogelijke omkoping voor de toewijzing van het WK atletiek.

  Een "bron bij het Franse gerecht" heeft aan het persagentschap bevestigd dat de voorzitter van PSG verdacht wordt van corruptie bij de toekenning van het WK atletiek in 2017. Om dezelfde reden werd Yousef Al-Obaidly, de baas van tv-zender BEIN en ook bestuurslid van PSG, aangeklaagd.

   

  Een Parijse onderzoeksrechter wil meer weten over een betaling van 3,1 miljoen euro door Al-Khelaifi aan Lamine Diack, de voormalige voorzitter van de Internationale Atletiek Federatie (IAAF). Diack is zeker geen onbesproken figuur. Er lopen verschillende onderzoeken tegen hem voor mogelijke corruptie. De advocaat van Al-Khelaifi ontkent in een eerste reactie wel de aanklacht.

   

  Het WK atletiek 2017 vond uiteindeljk plaats in Londen. Pas twee jaar later kreeg Qatar de eer.