Marc Wilmots tekent contract als bondscoach van Iran

  Marc Wilmots

  Vorige week bracht Marc Wilmots een bezoek aan Iran.

  Marc Wilmots (50) wordt de nieuwe bondscoach van Iran. Vandaag zette hij zijn krabbel in Brussel. De voormalige bondscoach van de Rode Duivels tekende voor 3 jaar bij de nummer 21 van de wereld.

  Een verrassing is het niet. Vorige week ging Marc Wilmots in Iran al de trainingsfaciliteiten bekijken. De voormalige bondscoach van de Rode Duivels verliet het land zonder een contract. 

   

  Nu gaat Wilmots toch in op het aanbod van de Iraanse voetbalbond. Vandaag zette hij bij de ambassadeur in Brussel zijn handtekening onder een contract van 3 jaar, in aanwezigheid van de voorzitter van de Iraanse voetbalbond.

   

  Wilmots volgt in Iran Carlos Queiroz op. De Portugees stapte na 8 jaar op. 8 succesvolle jaren, want Queiroz leidde de nationale ploeg naar de WK-eindrondes van 2014 en 2018. Begin dit jaar nam hij afscheid met een halve finale op het Aziatische kampioenschap.

   

  Nu is het aan Wilmots. De voormalige aanvaller zal Iran naar het WK van 2022 in Qatar moeten loodsen. Vorig jaar in Rusland haalde Iran de 1/8e finales net niet.

   

  Komende maand reist Wilmots naar Iran af om de oefenduels tegen Syrië en Zuid-Korea voor te bereiden. Jaarlijks zou hij in Azië meer dan een miljoen euro verdienen.