• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Viviani stapt zonder ritzege uit de Giro: "Ik moet de rust terugvinden"

  Elia Viviani gaat morgen niet meer van start.

  Voor Elia Viviani (30) zit de Ronde van Italië erop. De Italiaanse kampioen aasde de voorbije dagen tevergeefs op een ritzege in de ronde van zijn land en stapt - met de bergen in aantocht - uit de koers. "Het heeft geen zin om op iets te jagen dat er niet zal komen."

  Vorig jaar won Elia Viviani vier ritten in de Ronde van Italië en de puntentrui. Dit jaar wilde Viviani zijn Italiaanse trui op eigen bodem laten blinken, maar de sprinter van Deceuninck-Quick Step greep keer op keer naast de bloemen. In de derde rit was het wel raak, maar Viviani werd gedeklasseerd.

   

  Vandaag volgde de op een na laatste kans voor de snelle mannen (alleen volgende donderdag is er nog een vlakke rit). Viviani kwam niet verder dan de 4e plaats in Novi Ligure en bevestigde aan de aankomst dat zijn Giro voorbij is.

   

  "Mijn ploeg en ik hebben er de voorbije 10 dagen veel over gepraat en een ritzege vandaag had de kaarten kunnen veranderen, maar mijn Giro zit erop", vertelde Viviani.

   

  "Ik moet de stekker er even uittrekken en ik moet de rust terugvinden die nu ontbreekt. Het heeft geen zin om op iets te jagen dat er niet zal komen. Ik bereid me nu voor op het tweede deel van het seizoen." Wellicht trekt Viviani naar de Tour.