• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thorgan Hazard is officieel een Dortmund-speler

  0 / 0

  De kogel is door de kerk. Thorgan Hazard wordt ploegmaat van Axel Witsel bij Borussia Dortmund. De Rode Duivel tekende een contract tot 2024. Een transferprijs werd niet bekendgemaakt.

  De verhuis van Thorgan Hazard is geen verrassing. Zowel de speler als Borussia Mönchengladbach hadden al openlijk laten verstaan dat Hazard zijn zinnen had gezet op een vertrek naar Dortmund. Het was wachten op een akkoord op clubniveau.

   

  Dat is er nu. De Rode Duivel tekende een contract tot 2024. Bij Mönchengladbach had hij nog een contract voor een seizoen, maar de clubs maken niet bekend hoeveel er betaald werd voor de aanvallende middenvelder.

   

  "Ik ben dankbaar voor de mooie jaren en herinneringen bij Mönchengladbach. Dit is het perfecte moment om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten. Ik ben trots dat ik voor Dortmund mag spelen. Een topclub met fantastische fans", zegt hij op de site van de club. 

   

  De 26-jarige Hazard kwam bij Mönchengladbach terecht in de zomer van 2014 op huurbasis van Chelsea. De Duitsers betaalden voor die huur anderhalf miljoen euro en legden daar in de zomer van 2015 nog eens acht miljoen euro bovenop om hem definitief over te nemen.

   

  In vijf seizoenen in het Borussia Park kwam Hazard tot 182 officiële duels, waarin hij 46 keer scoorde en 44 assists gaf.

  Dortmund stelt meteen tweede aanwinst voor

  Niet enkel onze landgenoot Thorgan Hazard trekt naar het Sigal Iduna Park, ook Duits international Julian Brandt werd enkele uren later aangekondigd. De 23-jarige middenvelder komt over van Bayer Leverkussen, waar hij sinds 2014 actief was. Daar werkte hij in totaal 215 wedstrijden af. Dit seizoen was hij goed voor 7 goals en 14 assists. Dortmund moest zo'n 25 miljoen euro neertellen voor de jonge Duitser. 

  Thorgan Hazard pakt zijn koffers richting Dortmund

  Niet veel later kondigde Dortmund ook de komst van Brandt aan: