• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sarri: "Als Europa League-finale over mijn lot beslist, wil ik nu weg"

  Maurizio Sarri

  Maurizio Sarri heeft niet het makkelijkste seizoen achter de rug.

  Maurizio Sarri wil zijn toekomst bij Chelsea niet laten afhangen van de finale in de Europa League tegen Arsenal. "90 minuten mogen niet over 10 maanden werk beslissen", vindt de Italiaanse coach.

  Met een 3e plaats in de Premier League, de finale in de Ligabeker en de finale in de Europa League kan Maurizio Sarri een aardig rapport voorleggen na één seizoen bij Chelsea. Toch roepen fans om zijn vertrek, maar dat is de 60-jarige Italiaan niet meteen van plan.

   

  "Ik heb hier een contract van twee jaar", vertelt Sarri een week voor de Europa League-finale. "Na het seizoen ga ik met het bestuur praten. Ik wil weten of ze tevreden zijn over mijn werk. Ik ben hier alvast erg graag, maar we moeten een keer alles bespreken, dat vind ik normaal."

   

  Wordt de Europa League-finale dan allesbepalend? "Als dat zo zou zijn, wil ik meteen weg. 90 minuten mogen niet over 10 maanden werk beslissen. Je bent tevreden met mijn werk of je bent het niet", vindt Sarri, die zich niet wil uitspreken over de toekomst van zijn sterspeler Eden Hazard.

   

  "Hopelijk blijft hij bij Chelsea, maar als dat niet zo is, moeten we klaar zijn om zijn vertrek op te vangen. Ik heb met hem gepraat, maar over dat gesprek wil ik niks kwijt."

  Ik heb met Hazard gepraat, maar over dat gesprek wil ik niks kwijt.

  Maurizio Sarri

  Hazard is klaar om nog een keer te schitteren:

  Eden Hazard

  Voert Eden Hazard volgende week zijn laatste kunstje op voor Chelsea?