• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Enige Chelsea-aanwinst Pulisic: "Ik wil zoals Hazard worden"

  Christian Pulisic

  Chelsea legde 64 miljoen euro neer voor Pulisic.

  Met de transferban van Chelsea zal de Londense club maar al te blij zijn dat het eerder dit seizoen Christian Pulisic aantrok. De Amerikaan zou weleens de vervanger voor Eden Hazard kunnen worden, al droomt hij zelf het omgekeerde. "Je moet al dom zijn om niet aan zijn zijde te willen spelen."

  Voor 64 miljoen euro wist Chelsea Christian Pulisic te strikken bij Borussia Dortmund. De Londense club liet hem evenwel het seizoen nog afwerken in Duitsland. In een interview met BBC Sport blikte de Amerikaan vooruit op zijn avontuur bij Chelsea en had hij enkele mooie woorden voor Hazard.

   

  "Het is ongelooflijk om te zien wat Eden allemaal kan. Hij is een speler waar ik naar opkijk, een speler die ik zelf wil worden. Elke speler die niet in hetzelfde team als Hazard wil spelen, is gewoon dom", strooit Pulisic met de complimentjes.

   

  Of de twee ooit zullen samenspelen bij Chelsea lijkt quasi onmogelijk. Hazard is op weg naar de Londense uitgang en de Madrileense poorten en zo zou Pulisic weleens de speler kunnen worden die Hazard moet doen vergeten. 

   

  "Ik wil gewoon een gevestigde waarde worden bij Chelsea en respect afdwingen", verklaart Pulisic zijn persoonlijke doelen. Wat de clubambities betreft is hij ook ambitieus. "Liverpool en Manchester City zijn twee geweldige teams, maar we willen starten met een winnaarsmentaliteit en meteen met hen concurreren volgend seizoen."

   

  Met zijn 64 miljoen euro schreef Pulisic ook meteen de duurste Amerikaanse transfer ooit in de boeken. Maar meteen ook de enige transfer voor Chelsea, dat een transferban onder zijn neus geduwd kreeg (al heeft het nog wel een resem uitgeleende spelers die het kan terugroepen). 

  Het is ongelooflijk om te zien wat Eden allemaal kan. Hij is een speler waar ik naar opkijk, een speler die ik zelf wil worden. Elke speler die niet in hetzelfde team als Hazard wil spelen, is gewoon dom.

  Christian Pulisic