• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Noodlot treft gezin Casillas opnieuw: zijn vrouw heeft kanker

  " "

  Sara Carbonero en Iker Casillas verlaten het ziekenhuis enkele dagen na de hartaanval van die laatste.

  De hartaanval van Iker Casillas begin mei zindert nog na, of daar kreeg zijn echtgenote Sara Carbonero een volgende uppercut te verwerken. De 35-jarige sportjournaliste heeft eierstokkanker.

  Carbonero maakte het slechte nieuws bekend op sociale media. "We zijn nog niet bekomen van de ene schok of het leven heeft ons opnieuw verrast. Dit keer ben ik het die getroffen wordt. Ik worstel nog om het zesletterwoord te schrijven."

   

  Bij een medische controle enkele dagen geleden vonden de dokters een kwaardaardige tumor op Carbonero's eierstokken. De moeder van 2 zoontjes is ondertussen geopereerd. "Alles is goed verlopen, we waren er gelukkig vroeg bij. Maar ik zal de komende maanden toch een noodzakelijke behandeling moeten ondergaan."

   

  "Ik ben kalm en heb er vertrouwen in dat alles goed komt", vezekert Carbonero. "Ik weet dat ik voor een moeilijke weg sta, maar er zal een happy end volgen. Ik heb de steun van mijn familie en vrienden en een geweldig medisch team."

   

  Ze vraagt haar collega-journalisten ook om respect en begrip in deze moeilijke tijden voor haar en haar gezin. En voegde een bedenking toe van de Japanse schrijver Haruki Murakama: "En als de storm voorbij is, weet je niet meer hoe je het hebt gedaan, hoe je het hebt overleefd. Je zult niet eens zeker weten of de storm voorbij is. Maar 1 ding is zeker. Als je uit de storm komt, zul je niet dezelfde persoon zijn die erin is gekomen. Dat is waar deze storm over gaat."

  Casillas krijgt op 1 mei hartaanval op training

  Manlief Iker Casillas, die maandag zijn 38e verjaardag vierde, kreeg op 1 mei op training een hartaanval. Na enkele dagen mocht de doelman van Porto  het ziekenhuis verlaten. Het is nog afwachten of hij zijn carrière voortzet.


  Casillas is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Portugese club en verdedigde daarvoor jarenlang het doel van Real Madrid. Hij speelde meer dan 700 wedstrijden voor de Koninklijke, waarmee hij onder meer 3 keer de Champions League won. Casillas was ook jarenlang de nummer 1 bij Spanje. Met La Roja won hij 2x het EK en 1x het WK.

  Sara Carbonero deelt het slechte nieuws op Instagram: