• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kompany kiest zijn beste City-elftal ooit, maar "vergeet"... Kevin De Bruyne

  Vincent Kompany

  Kompany kon er mee lachen en zette zijn foutje snel weer recht.

  Vincent Kompany verlaat na 11 jaar zijn Manchester City. Een ideale gelegenheid om de kapitein zijn favoriete City-elftal aller tijden te laten kiezen. In een video van ManCity gaf hij zijn team prijs, maar vergat hij ongelukkig niemand minder dan... Kevin De Bruyne.

  Doelman: Joe Hart

  "We starten in een 4-3-3-opstelling", opent Kompany. "Ik zal waarschijnlijk namen weglaten die het team eigenlijk moeten halen, daarvoor nu al mijn excuses."

   

  "Als doelman kies ik momenteel voor Joe Hart. Ik denk dat Ederson goed op weg is om de beste City-doelman ooit te worden, maar Joe was een sleutelfiguur in de transformatie van deze club, een leider in het team en in zijn beste jaren was hij ongelooflijk."

  Verdediging: Clichy-Kompany-Stones-Zabaleta

  "Achteraan is het een gevecht op de linksbackpositie, maar ik moet toch kiezen voor Gael Clichy. Vooraleer ik in de Premier League speelde, was ik al onder de indruk van hem. Toen we samen speelden, was er niet veel verschil tussen hem en Kolarov. Maar ik ga toch voor Clichy, want hij was echt een vervelende speler om tegen te spelen."

   

  "Als ik mezelf erop kan zetten, dan zet ik me met met John Stones. Laporte is geweldig, Otamendi is geweldig, en Lescott is een City-legende. Maar ik kies Stones omdat hij waarschijnlijk de meest talentvolle verdediger is."

   

  "Op de rechtsback komt Zabaleta. Sorry Kyle (Walker), ik geef het aan de oude mannen nu. Je zit nog maar aan 12 maanden, rustig! "Zaba" verdient het, in zijn beste dagen herinner ik me de grote impact die hij kon hebben in belangrijke wedstrijden, dat herken ik."

  Middenveld: David Silva-De Bruyne-Touré

  "In het middenveld ga ik voor Yaya Touré als eerste verdediger. Daarnaast komen Fernandinho en David Silva. Ik had nog veel meer keuze. Denk maar aan De Jong, Barry en zelfs jongens in dit team..." 

   

  Wanneer plots... "Oh wacht even. Kevin De Bruyne! Ik ga Fernandinho vervangen door Kevin. "Dinho" zou in elk team spelen, maar ik ga toch voor De Bruyne. Ik hem hem dingen zien doen die ik nog geen enkele andere speler zag doen. Hij zou zelfs in mijn wereldelftal staan."

   

  "Iedereen kent ook de kwaliteiten van Yaya. In zijn beste dagen was het een genot om hem hier te hebben. En dan David, de tovenaar. Als je hem niet in je team zet, heb je het recht zelfs niet om een team op te stellen."

  Aanval: Tevez-Agüero-Sterling

  "Op de rechterflank komt Raheem Sterling. Ook daar had ik nog veel andere spelers kunnen zetten. Maar het is de eerste naam die in me opkomt, dus zet ik hem."

   

  "Als spits bestaat er geen twijfel: Kün (Agüero). Al raakt hij geen enkele bal,  dan nog heeft hij maar één moment nodig. Zoals dat ene moment tegen QPR (het doelpunt dat City de titel schonk in het seizoen 2011-2012, red)."

   

  "En nu komt het probleem: de linkerflank. Ik hield van Edin Dzeko toen hij bij City speelde, Carlos Tevez was enorm belangrijk voor ons, Leroy Sané is een geweldige speler. Samir Nasri was fenomenaal bij onze tweede titel. Maar ik ga voor Tevez. Hij had zulke impact op dagen waarin we niet zoveel scoorden als nu. Als we één goal moesten scoren om te winnen, was er altijd nog Tevez. Net zoals bij Zabaleta kies ik hem voor zijn grote impact op topwedstrijden."

  Bekijk zelf hoe Kompany zijn team samenstelt