Ga naar de inhoud

Corrupte ex-manager Keniaanse atletiekploeg Rotich wordt 10 jaar geschorst

 wo 22 mei 2019 12:58
Major Michael Rotich hielp atleten positieve dopingcontroles te vermijden.

De Internationale atletiekbond (IAAF) heeft een zware straf uitgesproken voor ex-manager van de Keniaanse atletiekbond, Major Michael Rotich. Hij wordt geschorst voor corruptie tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Rotich speelde informatie over dopingcontroles door aan atleten. 

In augustus 2016 werd de ex-manager op heterdraad betrapt door journalisten van de Sunday Times, die zich voordeden als managers van atleten. Rotich stelde voor om in ruil voor 10.000 dollar informatie te geven over dopingcontroles en wanneer die zouden plaatsvinden.

 

De corrupte manager zou ook atleten geholpen hebben om geldige excuses te vinden na een gemiste controle. Hij werd tijdelijk geschorst en verbannen van de Spelen in Rio de Janeiro.

 

"Het gedrag van Rotich was oneerlijk en corrupt", noteerde de ethische commissie van de IAAF.  Die commissie veroordeelt Rotich nu tot een schorsing van 10 jaar en een boete van 5.000 dollar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.