• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel: "Dat ik Dumoulin verbaasde, is het mooiste moment van mijn seizoen"

  Remco Evenepoel op kop

  Evenepoel sleurt ploegmaat Viviani, en ook Tom Dumoulin, weer terug naar de kop van de koers.

  Dit weekend vormt de Noorse stad Stavanger het decor voor de eerste Hammer Series dit seizoen. In het Deceuninck-Quick Step-kamp krijgen we Remco Evenepoel nog eens aan het werk te zien. Het 19-jarige talent had een leuke anekdote over Tom Dumoulin in petto in de aanloop naar de wedstrijd.

  "Wow, je bent echt verbazend goed. Goed werk!"

  In Argentinië reed Remco Evenepoel begin dit jaar zijn eerste profwedstrijd en hij verraste meteen zichzelf. "Mijn derde plek in de tijdrit was het eerste moment dat ik voelde dat ik kon meestrijden met de toppers", vertelt de wereldkampioen bij de junioren op de website van de Hammer Series, "maar de bergrit in de UAE Tour was een van mijn beste resultaten dit seizoen. Daar werd ik 15e met slechts een minuut achterstand op Valverde."

   

  In diezelfde UAE Tour beleefde Evenepoel ook zijn mooiste moment van het jaar, met dank aan Tom Dumoulin. Evenepoel: "Het was een dag met veel wind en waaiers. Het was echt oorlog en het peloton brak in tweeën. Ik werd opgehouden door een valpartij en kwam in de tweede waaier te zitten. Daar ging het te traag, dus viel ik aan en kwam ik weer helemaal vooraan terecht."

   

  "Eens ik daar weer zat, was er opnieuw een nieuwe valpartij en moest ik weer achtervolgen. Dit keer met Viviani, onze kopman van die dag. Tom Dumoulin zat ook in die groep. Ik begon door te trekken op kop voor Viviani en ging vol gas gedurende 10 minuten. Uiteindelijk kwamen we terug en wanneer het opnieuw wat rustig was, kwam Dumoulin tot bij mij en zei hij: "Wow, je bent echt verbazend goed. Goed werk!"" 

   

  "Dat was echt een belangrijk moment voor mij. Dat een Girowinnaar en wereldkampioen tijdrijden naar mij kwam en me dat zei. Dat was het mooiste moment van het seizoen."

  Dat was echt een belangrijk moment voor mij. Dat een Giro-winnaar en wereldkampioen tijdrijden naar mij kwam en me zei dat ik hem verbaasde. Dat was het mooiste moment van het seizoen.

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepole (l) plooit zich dubbel in een waaierrit.