• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bie getuigt over ongeval: "Ik ben blij dat ik er nog ben"

  Sean De Bie deed zijn verhaal bij Renaat Schotte.

  Sean De Bie deed zijn verhaal bij Renaat Schotte.

  Renaat Schotte bezocht Sean De Bie, die vorige week in Italië frontaal werd aangereden door een auto op training. "Ik ben heel dankbaar dat iedereen mij beterschap wenst", zegt de onfortuinlijke De Bie.

  De Bie: "Ik herinner me nog alles van mijn val"

  Sean De Bie (Roompot-Charles) herstelt in het ziekenhuis van Brescia van een zware klap. Onze 27-jarige landgenoot liep bij een ongeval op training 6 gebroken ribben op, een barst in zijn borstbeen, een gebroken linkerschouderblad, een gekneusde linkerlong en een gekneusde milt.

   

  Renaat Schotte zocht de onfortuinlijke De Bie op in het ziekenhuis. "Ik heb alles onthouden van mijn val", zegt De Bie. "Het was lichtjes regenachtig en ik had nog maar 30 kilometer gereden. De weg was ook wat nat, waardoor ik minder remkracht had dan gewoonlijk."

   

  "Ik reed op de hoofdbaan en op het laatste moment kwam een vrouw met haar auto de baan opgereden. Ik had geen uitwijkmogelijkheden meer en ik ben vol met mijn fiets op haar auto geknald en op de auto van een tegenligger."

   

  "Ik denk dat de klap met de auto wel meeviel. Maar daarna ben ik op het asfalt gevallen, waarbij ik vermoedelijk al mijn breuken heb opgelopen."

   

  "Het was wel even schrikken. In een flits dacht ik even: "Zal dat het nu geweest zijn?" Ik was de hele tijd bij bewustzijn. Ik voelde dat alles gebroken was en dat deed pijn. Maar ik denk dat ik er uiteindelijk nog goed van afgekomen ben."

   

  "Ik had contact met onze buschauffeur van vorig jaar. Hij verloor hier 2 jaar geleden Nicky Hayden, ik heb meer geluk gehad."

  "Ik hoop dat ik snel weer bij mijn gezin kan zijn"

  De Bie was in Italië voor een tiendaagse stage om zich klaar te stomen voor zijn rentree. "Het is al geleden van Nokere Koerse dat ik nog in competitie gereden heb en ik had nu weer het  goede gevoel in mijn benen", zegt De Bie.

  Wanneer De Bie zijn comeback hoopt te maken? "Voorlopig denk ik daar nog niet aan. Ik denk dat ik sowieso veel geluk heb gehad. Ik hoop dat ik snel weer bij mijn gezin kan zijn. De dokters zeggen dat ik met de ziekenauto naar België getransporteerd kan worden, maar eerst moet al het papierwerk in orde komen."

   

  "Momenteel ben ik nog een beetje bedlegerig. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk weer het bed uit kan en dat ik weer een goed gevoel heb tijdens het wandelen. Het fietsen zal ook niet lang uitblijven."

   

  "Ik heb veel geluk gehad met de breuken die ik heb. Er was eerst sprake van barstjes in mijn ruggenwervel, maar dat is later ontkracht. Daar ben ik heel blij om, want anders kan mijn herstel langer duren."

   

  De Bie kreeg ondertussen al veel berichtjes uit België. “De eerste 4 dagen heb ik heel veel berichten ontvangen. Ik ben dankbaar dat iedereen mij beterschap wenst. Ik denk niet dat ik op iedereen heb kunnen reageren. Ik was veel te moe en had te veel pijn om mijn telefoon vast te nemen en berichten te verzenden. Ik heb enkel gereageerd op berichten van familie en in WhatsApp-groepen."

   

  "Ik ben blij dat ik er nog ben, want het was toch wel even schrikken bij die klap", besluit De Bie.

  Bekijk het interview met Sean De Bie

  Foto's van het ongeval